O nama

 

Unazad od 1973 godine, prilikom otvaranja sportskog centra ''Dorćol'' , na inicijativu Franca Senice, 60 učenica Prve Beogradske gimnazije sa profesorima Belancan Sonjom i Petrović Brankom, uzelo je učešće u sportskom programu. 
Formirana je sekcija , pa škola ,koju je vodio trener Franc Senica, da bi 1985.godine, počeo sa radom i Prvi Klub za umetničko i sihrono plivanje ''25.maj'' . 
Do danas nekoliko hiljada plivačica je prošlo kroz školu / klub, svih uzrasnih kategorija.
Maja Kos, Vanja Mičeta i Marija Senica, su kao reprezentativke Jugoslavije , učestvovale  na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992.godine. Trener im je bila Snežana Novokmet, sa kondicionim trenerom Milicom Jevtić.
Uz pomoć tih prvih plivačica i sada trenera, razvilo se sinhrono plivanje širom Srbije.
Dragana Škembarević je radila kao trener u Klubu''Banjica'', Svetlana Kontić klub ''Vračar'', Milica Jevtić ''Tašmajdan''... Sledi otvaranje Kluba "Delfin" u Zemunu, "Tent" u Obrenovcu, Klub "Nis" i "Sirene" iz Nisa, Klub u Krusevcu, skola za umetnicko plivanje u Novom Sadu.
U Klubu su uspešno radili treneri treneri Maja Kos, Dragana Škembarević, Svetlana Kontić,Jelena Jevtić,  kao i Marija Senica Jovović ( koja je 8 godina radila u Grckom Klubu Panellinios i Grckoj reprezentaciji).
Naše plivačice su tokom dugog niza godina, bile državne prvakinje, kao i reprezentativke kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Srbije Nastupale su na raznim međunarodnim takmičenjima širom Evrope.Takmičarke našeg Kluba su tradicionalno  osvajači najvećeg broja državnih seniorskih prvenstava, sa najvećim postotkom učesnice Evropskih seniorskih prvenstava počev od 1981.godine pa do 2018.godine na Evropskom seniorskom prvenstvu u Glazgovu, kao i Svetskog juniorskog prvenstva 2004.godine održanom u Moskvi, što je ujedno bilo i prvo pojavljivanje naše zemlje na svetskom juniorskom prvenstvu. 

Danas Klub vode treneri Tanja Bogdanović, Jelena Kozarac, Jovana Jovović  i sportski direktor Marija Senica Jovović.

 

Preuzmite datoteku: